Ανακοίνωση Μαθήματος Επιλογής στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

Το χειμερινό εξάμηνο 2015-16, θα προσφερθεί μέσω τις Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών (ΣΘΤΕ), στους χώρους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου το μάθημα επιλογής «Κίνηση και Ποιότητα Ζωής».

 

Το μάθημα είναι ανοικτό για όλους τους φοιτητές-τριες της ΣΘΤΕ καθώς και του Τμήματος της Ιατρικής.

 

Σκοπός του μαθήματος: Το μάθημα απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες για  να γνωρίσουν  και να αναγνωρίσουν τον σημαντικό ρόλο της φυσικής δραστηριότητας στην ποιότητα ζωής τους. Μέσα από τις διαλέξεις οι συμμετέχοντες  θα βρουν τρόπους αντίδρασης και σωστές σκέψεις  για την αντιμετώπιση της ακινησίας που προσφέρει ο σύγχρονος πολιτισμός. 

Η συμμετοχή στο μάθημα δεν προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, Προπονητικής, Βιολογίας, Ανατομίας ή  Φυσιολογίας. Οι διδάσκοντες θα προσπαθήσουν με εκλαϊκευμένες παραστάσεις να γίνουν τα θέματα των διαλέξεων προς όλους κατανοητά.

Μέθοδος διδασκαλίας : Οι διαλέξεις, που η κάθε μία θα περιλαμβάνει ένα  μέρος από την σημασία της κίνησης στην διαμόρφωση ενός υγιεινούς σώματος.  Η κάθε ενότητα αναλύει τις μοντέρνες γνώσεις της άσκησης, της ανατομίας, της φυσιολογίας και της επίδρασης του περιβάλλοντος στον οργανισμό. Το πρακτικό μέρος θα είναι συμπλήρωμα του θεωρητικού και θα διευρύνει το ρόλο του κάθε σωματικού οργάνου στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Τρόπος και κριτήρια αξιολόγησης:  η τελική βαθμολογία θα προκύψει από μια γραπτή εξέταση, η οποία θα περιλαμβάνει θέματα από το θεωρητικό και πρακτικό μέρος του μαθήματος.

 

Διδακτικές μονάδες: 2 ECTS

Κωδικός μαθήματος: 301

Το μάθημα θα διδάσκεται κάθε Τετάρτη 17:00 – 19:00 στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 http://www.sse.uoc.gr/files/items/1/1309/anakoin_math_kinisi_kai_poiotita_zwis.pdf

ή

http://www.sse.uoc.gr/news