Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

Αγαπητοί φίλες και φίλοι επισκέπτες ,

με χαρά σας καλωσορίζουμε στον δικτυακό τόπο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Ηρακλείου. Σκοπός της ιστοσελίδας μας είναι να σας κάνει, με όσο τον δυνατό συντομότερο τρόπο, κοινωνούς της φιλοσοφίας και τους στόχους για την ανάπτυξη του.

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ηρακλείου, στο λιγοστό χρόνο λειτουργία τους κατάφερε να γίνει σε μεγάλο αριθμό φοιτητών-φοιτητριών αλλά και εργαζομένων αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητά τους. Θεωρούμε ότι αυτή η προσπάθειά μας πρέπει να συνεχιστεί με στόχο, όχι μόνο των ποσοτικών μεγεθών, αλλά κυρίως των ποιοτικών παροχών προς όφελος όλης της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η ανάπτυξη του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Ηρακλείου βασίζεται σε τρεις πυλώνες δράσεων, οι οποίοι είναι, της εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιείται μέσω των διαφόρων ομαδικών προγραμμάτων άθλησης για φοιτητές-φοιτήτριες και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, της συμμετοχής στα πανελλήνια φοιτητικά πρωταθλήματα, τα οποία διεξάγονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, και τέλος της ανάπτυξης σχέσεων με την τοπική κοινωνία, η οποία επιτυγχάνεται με την καθιέρωση του «αγώνα δρόμου του Πανεπιστημίου Κρήτης» ως ενός από τους πλέον δημοφιλούς λαϊκού αγώνα, ο όποιος διεξάγεται κάθε χρόνο τον μήνα Νοέμβριο.

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός γενικότερα είναι ο κατ' εξοχήν ανοικτός χώρος συνάντησης όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας με κοινούς σκοπούς και στόχους; την προσωπική ικανοποίηση, την κοινωνικοποίηση μέσω της οποίας ανπτύσονται καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, τη βελτίωση της υγείας όλων των μελών του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και τέλος την επίτευξη μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.

Κλείνοντας τον σύντομο αυτόν χαιρετισμό, σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε τον ιστοχώρο μας, και ευχόμαστε η επόμενη επίσκεψή σας να είναι δια ζώσης στους χώρους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Ηρακλείου.

 

Στέλιος Ζαχαριουδάκης

Ε.Ε.Π. - Καθ. Φυσικής Αγωγής