20η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας

Η 20η Μαρτίου καθιερώθηκε το 1985 ως Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας με πρωτοβουλία της αμερικανικής οργάνωσης FARM (Farm Animal Reform Movement) και στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά,

-  με τις συνέπειες της διατροφής που βασίζεται στα ζωικά προϊόντα,

-  για την κακοποίηση των ζώων στα σφαγεία,

-  για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται στις μεγάλες φάρμες,

 - και τέλος για τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Η σημερινή ημέρα μπορεί να σταθεί ως αφορμή για να ενημερωθούμε  για τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης ζωικών προϊόντων στον οργανισμό μας και φυσικά να επιλέξουμε  ένα πιο υγιεινό διατροφολόγιο. Πριν πει κάποιος με ευκολία ότι δεν τρώει κρέας, μην μετρήσει μόνο τα κανονικά γεύματα, αλλά το ζαμπόν στο τοστ, το μπέικον την ομελέτα,  το σαλάμι στην πίτσα και γενικά καθετί μικρό που δεν υπολογίζετε. Υπάρχει τεράστια ποικιλία τροφών, με τις οποίες μπορούμε να περιορίσουμε  το κρέας, όπως τα πολύ υγιεινά όσπρια, λαδερά και δημητριακά.

Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική διατροφή και ειδικότερα αν ακολουθήσουμε την κρητική διατροφή, η οποία έχει γίνει συνώνυμο της μεσογειακής διατροφής, είναι μία από τις πιο υγιεινές διατροφές στον κόσμο.