Καλαθοσφαίριση - Η Ιατρική πρωταθλήτρια ομάδα

Η Ιατρική κατέκτησε το εσωτερικό πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης.
Σε ένα συναρπαστικό τελικό αγώνα επικράτησε της ομάδος του Τμήματος Βιολογίας με σκορ 52-42 και στέφτηκε πρωταθλήτρια ομάδα των Σχολών του Ηρακλείου για το ακαδημαϊκό έτος 2017, στο αγώνα για την τρίτη θέση επικράτησε η ομάδα του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών με 88-49 του Τμήματος Μαθηματικών .
Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν οκτώ ομάδες από τα Tμήματα των Σχολών του Ηρακλείου και μετά από επτά αγωνιστικές προκρίθηκαν για τους ημιτελικούς αγώνες οι τέσσερεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες τις ομάδες των Τμημάτων που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα για υψηλό επίπεδο μπάσκετ που έπαιξαν αλλά και για το ευ αγωνίζεσθε που κράτησαν καθ΄ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Επίσης ευχαριστίες αξίζουν και στο Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κρήτης για την βοήθεια τους στην διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.
Σαν πρωταθλήτρια ομάδα η Ιατρική εκπροσώπησε τις Σχολές Ηρακλείου στο Παγκρήτιο Διαπανεπιστημιακό Τουρνουά που διεξήχθη την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης με την συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης(Σχολές Ηρακλείου – Σχολές Ρεθύμνου), Πολυτεχνείου Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης, όπου στον ημιτελικό και μετά από παράταση η ομάδα μας ηττήθηκε από το ΤΕΙ Κρήτης με σκορ 50-49. και στον αγώνα για την τρίτη θέση νίκησε άνετα την ομάδα των Σχολών του Ρεθύμνου με σκορ 58-41, την πρώτη θέση στο τουρνουά κατέκτησε η ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης νικώντας το ΤΕΙ Κρήτης με σκορ 62-58.