Διαπανεπιστημιακοί Αγώνες Κρήτης, 17-18 Μαρτίου 2009


Ηράκλειο, 10-3-2009

 

ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΡΗΤΗΣ

17-18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ηρακλείου προκηρύσσει διαπανεπιστημιακούς αγώνες Κρήτης

στις 17- 18 Μαρτίου 2009 στο Ηράκλειο.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος φοιτητές και φοιτήτριες από τα Α.Ε. Ιδρύματα της Κρήτης.

Το τουρνουά περιλαμβάνει τα παρακάτω αθλήματα:

Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης, Σκάκι, Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Λαϊκά παραδοσιακά παιχνίδια.

Αναλυτική προκήρυξη

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

Μετά από κλήρωση οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα απλού αποκλεισμού (νοκ-άουτ), στα τρία (3) νικηφόρα σετ των 11πόντων. Θα υπάρχουν ξεχωριστές κατηγορίες για φοιτητές και φοιτήτριες.

ΣΚΑΚΙ

Ελβετικό σύστημα 7γύρων με χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη 30λεπτών. Στους αγώνες θα υπάρχουν κατηγορίες φοιτητών, φοιτητριών, .Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από 5παίκτες και θα βαθμολογηθούν οι τέσσερις πρώτοι παίκτες. Η συμμετοχή μιας γυναίκας στην σύνθεση της ομάδος είναι υποχρεωτική.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αγώνες 50μέτρων σε όλα τα κολυμβητικά στυλ (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα) καθώς και σκυτάλες φοιτητών και φοιτητριών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Πανεπιστημιακό κολυμβητήριο 25μέτρων με πέντε διαδρομές.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Πανεπιστημίου διαστάσεων 25μέτρων. Οι ομάδες θα αποτελούνται από πέντε (5) παίκτες με τον ένα από τους πέντε παίκτες να είναι τερματοφύλακας, οι ομάδες μπορεί να έχουν στην σύνθεση τους και κορίτσια παίκτριες. Η διάρκεια του αγώνα θα είναι δύο(2) οκτάλεπτα (8), η επίθεση των 35'' δεν θα ισχύει. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων θα αποφασισθεί ανάλογα την συμμετοχή των Ιδρυμάτων.

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Οι αγώνες Καλαθοσφαίρισης φοιτητών και φοιτητριών θα διεξαχθούν στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου , η κάθε ομάδα θα μπορεί να αποτελείτε από 12 παίκτες-παίκτριες. Η διάρκεια των αγώνων θα είναι δύο (2) δεκάλεπτα (10΄). Ο τελικός αγώνας θα έχει κανονική χρονική διάρκεια. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων θα αποφασισθεί ανάλογα την συμμετοχή των Ιδρυμάτων.

ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στα πλαίσια του τουρνουά θα διεξαχθούν ενδεικτικά και μερικά λαϊκά παραδοσιακά παιχνίδια με ελεύθερη συμμετοχή. Τα παρακάτω παιχνίδια έχουν επιλεγεί από την οργανωτική επιτροπή:

Τσουβαλοδρομίες, σε απόσταση 30μέτρων

Διελκυστίνδα, οι αμάδες θα αποτελούνται από πέντε (5) αθλητές

Μαντηλάκι, οι ομάδες θα αποτελούνται από πέντε παίκτες (αγόρια - κορίτσια)

Αυγοδρομίες, σε απόσταση 30μέτρων

Στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια και σε όλους τους συμμετέχοντες στο τουρνουά θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Ημερομηνία δηλώσεων: έως 15/03/2009, στο fax: 2810 545247 η στο mail: unisport@admin.uoc.gr

Ημερομηνία διεξαγωγής του τουρνουά: 17-18/03/2009 και ώρα έναρξης 12:00μμ

Προϋποθέσεις συμμετοχής: δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κρήτης του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΑΤΕΙ Κρήτης και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη υπογράφοντας σχετική δήλωση για την ιατρική τους κατάσταση η προσκομίζοντας ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση υγείας τους

Τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής των φοιτητών και φοιτητριών οι οποίοι συμμετέχουν στο τουρνουά θα καλυφθούν από τα οικεία Ιδρύματα τους.

 

 

Στέλιος Ζαχαριουδάκης

ΕΕΔΙΠ Ι - καθ. Φυσικής Αγωγής