Τουρνουά Χριστουγέννων 2010

Τουρνουά Χριστουγέννων 2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Αναλυτική Προκήρυξη 

Επιτραπέζια Αντισφαίριση

Μετά από κλήρωση οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα απλού αποκλεισμού (νοκ-άουτ), στα τρία (3) νικηφόρα σέτ των 11πόντων. Θα υπάρχουν ξεχωριστές κατηγορίες για φοιτητές-τριες και εργαζόμενους.

Πρόγραμμα αγώνων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

11.00πμ.        κλήρωση αγώνων

11.30πμ         έναρξη αγώνων

 

Καλαθοσφαίριση 3x3

Οι αγώνες Καλαθοσφαίρισης 3x3  θα διεξαχθούν στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου , σε ταμπλό 32 ομάδων. Η  ομάδα μπορεί να αποτελείται από 3 έως 4 παίκτες ανεξαρτήτου σύνθεσης (μεικτές ομάδες άνδρες-γυναίκες, οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίκτη ή μιας γυναίκας, οι οποίοι θα δηλώνονται εξαρχής στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας). Το παιχνίδι τελειώνει στα 10 λεπτά (2 ημίχρονα των 5 λεπτών) ή στους 11 πόντους. Ο χρόνος δεν σταματάει κατά την διάρκεια του αγώνα. Μεταξύ των ημιχρόνων θα υπάρχει ανάπαυλα 30 δευτερολέπτων. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα και στη συνέχεια σε περίπτωση ισοπαλίας από 1 εναλλάξ μέχρι την ανάδειξη νικήτριας ομάδας. Οι ομάδες μπορούν να αλλάζουν τους παίκτες σε κάθε νεκρό σημείο του αγώνα. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα TIME OUT 20". Δεν υπάρχει χρονόμετρο στην διεξαγωγή των επιθέσεων. Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με αλλαγή της κατοχής της μπάλας αρχικά και σε περίπτωση επανάληψης με μία ελεύθερη βολή.  Αναλυτικοί κανόνες θα δοθούν σε όλες τις ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων.

Πρόγραμμα αγώνων Καλαθοσφαίρισης

12.00μμ.        κλήρωση αγώνων

12.30μμ         έναρξη αγώνων

 

Πετοσφαίριση

Μετά από κλήρωση, οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα απλού αποκλεισμού (νοκ-άουτ), στα δύο (2) νικηφόρα σέτ των 25πόντων. Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι ομάδες να έχουν στην  σύνθεση τους (δεν είναι δεσμευτικό μια ομάδα να έχει 12παίκτες) τουλάχιστον δυο γυναίκες και οι οποίες θα παίζουν ταυτόχρονα στην βασική ομάδα (άνδρες και κατά ελάχιστο δύο γυναίκες). Οι ομάδες μπορεί να αποτελούνται είτε μόνο από φοιτητές ή μόνο από εργαζόμενους ή  μεικτές ομάδες  (φοιτητών και εργαζομένων).

Πρόγραμμα αγώνων Πετοσφαίρισης

11.00πμ.        κλήρωση αγώνων

11.30πμ         έναρξη αγώνων

Σκάκι

Ελβετικό σύστημα 5γύρων με χρόνο σκέψης για κάθε παίκτη 15λεπτών. Στους αγώνες θα υπάρχουν κατηγορίες φοιτητών, φοιτητριών, εργαζόμενων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Πρόγραμμα

11.00πμ.        κλήρωση αγώνων

11.30πμ         έναρξη αγώνων

Κολύμβηση

Αγώνες 50μέτρων σε όλα τα κολυμβητικά στυλ (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα) φοιτητών-τριών  και εργαζομένων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Πανεπιστημιακό κολυμβητήριο και θα υπάρχουν ξεχωριστές κατηγορίες για φοιτητές-τριες και εργαζόμενους-μενες.

Πρόγραμμα αγώνων Κολύμβησης

11.00πμ         προθέρμανση

11.30πμ         50 ελεύθερο φοιτητών-τριών

12.00πμ         50 ύπτιο φοιτητών-τριών

12.30πμ         50 πρόσθιο φοιτητών-τριών

13.00πμ         50 πεταλούδα φοιτητών-τριών

13.30μμ          50 εργαζομένων ανεξαρτήτου στυλ

14.00μμ          4x25 μεικτή ομαδική

14.30μμ          4x25 ελεύθερο

(στις σκυτάλες δεν  υπάρχει  περιορισμός συμμετοχής φοιτητών - φοιτητριών π.χ. δύο φοιτητές και δύο φοιτήτριες η τρεις φοιτητές και μια φοιτήτρια ή  το αντίθετο  )

Αγώνας Δρόμου

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου σε απόσταση 5.000μ. Στον αγώνα θα υπάρχουν κατηγορίες ανδρών, γυναικών, φοιτητών και φοιτητριών.  Η ώρα εκκίνησης του αγώνα είναι στις 16.00μμ

Λαϊκά παραδοσιακά παιχνίδια

Στα πλαίσια του τουρνουά θα διεξαχθούν ενδεικτικά και μερικά λαϊκά παραδοσιακά παιχνίδια με ελεύθερη συμμετοχή. Τα παρακάτω παιχνίδια έχουν επιλεγεί από την οργανωτική επιτροπή:

Κρητικό βόλι

Τσουβαλοδρομίες, σε απόσταση 30μέτρων

Διελκυστίνδα, οι ομάδες θα αποτελούνται από πέντε (5) παίκτες(μεικτές ομάδες)

Μαντηλάκι, οι ομάδες θα αποτελούνται από πέντε (5) παίκτες (μεικτές ομάδες)

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες στο Τουρνουά θα δοθούν  αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και στους νικητές ανα άθλημα διπλώματα νικητών.

Δηλώσεις συμμετοχής: έως 09/12/2010   στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στις Βούτες ή στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στην Κνωσό (Λ219) ή στο email: unisport@admin.uoc.gr

καθώς και την ημέρα των αγώνων  μια (1) ώρα πριν την έναρξη κάθε αθλήματος.

Ημερομηνία διεξαγωγής του τουρνουά: 11/12/2010 και ώρα έναρξης 11.00πμ

Προϋποθέσεις συμμετοχής:  δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές και εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο ΙΤΕ και στον ΕΝΙΣΑ, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν κάρτα μέλους του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Τα μη μέλη συμμετέχουν με  δική τους  ευθύνη υπογράφοντας σχετική δήλωση για την κατάσταση υγιεία τους.

Για την Επιτροπή Αθλητισμού  Ηρακλείου

Στέλιος Ζαχαριουδάκης

ΕΕΔΙΠ Ι - Καθ. Φυσικής Αγωγής